در دو سال اخیر، گروه دولینگو کاما(ایران دولینگو سابق) سعی بر این داشته که تمام اطلاعات موجود درباره آزمون زبان انگلیسی دولینگو (Duolingo English Test) را جمع آوری کند. اطلاعات مفید بسیاری وجود دارد اما اطلاعات غلط زیادی هم در اینترنت وجود دارد. در این مقاله به 10 عدد از رایج ترین باورهای غلط در مورد آزمون زبان دولینگو که می پردازیم.

باور اشتباه 1: آزمون دولینگو از آیلتس و تافل آسان تر است

از نظر سطح زبانی این باور غلطی است. آزمون زبان دولینگو، IELTS، TOFEL، و PTE همه و همه آزمون های تعیین سطحی هستند که نتایج بسیار مشابهی دارند. برای مثال، اگر در آزمون آیلتس نمره 7 را بگیرید، احتمالا نمره ای بین 115 تا 120 را در آزمون دولینگو کسب خواهید کرد. این آزمون ها نشان دهنده ی نتایج مشابه می باشند. به همین دلیل است که این آزمون ها قابل اعتماد هستند.  با این وجود، از آنجایی که می توانید آزمون دولینگو را از خانه انجام دهید و همچنین احساس راحتی بیشتری دارید، می توان گفت که این آزمون از نظر منطقی نسبت به آزمون های دیگر کمی راحت تر است. مجبور نیستید صبح زود در محل آزمون حضور پیدا کنید؛ می توانید آزمون را در اتاق نشیمن و یا اتاق خود در هر زمانی که راحت تر هستید، انجام دهید. به این دلیل می توان گفت آزمون دولینگو برای برخی افراد آسان تر است.

باور اشتباه 2: می توانید در مورد هر چیزی که خواستید در بخش نوشتاری و گفتاری صحبت کنید.

این غلط ترین باوری است که در لیست باورهای غلط وجود دارد. این کار غیر قابل قبول است. اگرچه آزمون دولینگو توسط انسان تصحیح نمی شود، هوش مصنوعی می داند که شما دقیقا در مورد چه موضوعی صحبت میکنید و همچنین می داند که باید چه نوع پاسخی دهید. هوش مصنوعی به دنبال واژگان مربوط به موضوع داده شده و یک پاسخ منسجم درمورد سوال می باشد و در واقع هوش مصنوعی بررسی می کند که آیا شما واقعا به سوال پرسیده شده پاسخ می دهید یا خیر. پس باید بگوییم که این باور کاملا غلط است. برای مثال اگر از شما خواسته شده که تصویر زیر را توصیف کنید؛

باید واژگان مربوط به اتومبیل، ترافیک، حمل و نقل، و غیره را ذکر کنید. نمی توانید یک پاسخ از پیش آماده شده را در آزمون استفاده کنید.

باور اشتباه 3: باید همیشه بیشتر از 50 کلمه در بخش نوشتاری بنویسید

برای بخش نوشتاری طولانی، سوال از شما می خواهد که در حداقل 50 کلمه به سوال پاسخ دهید. پس آیا این به معنی آن است که فقط 50 کلمه بنویسید؟ آیا بهتر است بیش از 50 کلمه نوشت؟ خب، باید گفت که کیفیت بیشتر از کمیت اهمیت دارد. اگر می توانید از ساختارهای پیچیده و 50 کلمه مرتبط با موضوع استفاده کنید، می توانید فقط 50 کلمه بنویسید. اما به یاد داشته باشید که دولینگو یک آزمون سنجش مهارت زبان انگلیسی است و شما نمیتوانید تنها با استفاده از 50 کلمه به کار برده شده در ساختارهای بسیار ساده، نمره ی بالایی کسب کنید. تنها علت نوشتن بیش از 50 کلمه نشان دادن و به رخ کشیدن مهارت زبان انگلیسیتان می باشد. اما اگر میتوانید همانطور که گفته شد از 50 کلمه استفاده کنید، در نمره شما تاثیر منفی نمی گذارد. این باور غلط است اما اگر گمان می کنید برای به رخ کشیدن مهارت زبانیتان و پاسخ به سوال به فضا و جملات بیشتری نیاز دارید،  بیش از 50 کلمه استفاده کنید اما تنها 50 کلمه مشکلی ایجاد نمیکند.

باور اشتباه 5: برای گرفتن نمره بالا در بخش گفتاری (Speaking) باید لهجه بومی داشته باشید.

این یکی هم غلط است! لزومی به داشتن لهجه بریتیش، امریکن، استرالیایی برای گرفتن نمره بالا در بخش گفتاری نیست. لهجه شما مشکلی ایجاد نمی کند. با این وجود، لهجه را با تلفظ صحیح اشتباه نگیرید. به منظور گرفتن نمره بالا، باید بتوانید به طور صحیح و موثر از خصیصه های تلفظ انگلیسی، استفاده کنید. چیزهایی از قبیل تلفظ واج ها، گفتار متصل، زیرو بمی صدا، مکث در زمان مناسب. چنین خصوصیاتی است که نمره ی شما را تحت تاثیر قرار می دهد نه لهجه. به جای فکر کردن به لهجه، روی خصوصیات تلفظی انگلیسی تمرکز کنید.

باور اشتباه 5: تمام کردن یک بخش زودتر از زمان مقرر نمره شما را بیشترمی کند.

متوجه منطق پشت این باور هستیم، اما این باور نیز اشتباه است. هر بخش از آزمون دولینگو محدودیت زمان دارد، ممکن است فکر کنید که اگر زودتر از زمان مشخص شده بخش را به پایان برسانید، کامپیوتر متوجه می شود که شما قادرید این بخش را زودتر تمام کنید پس زبان انگلیسی شما خوب است و باید نمره بالاتری بگیرید. اما اینطور نیست. مهم نیست که شما بخش را در 10 یا 30 ثانیه به پایان می رسانید، مسئله مهم این است که بخش را در محدوده زمانی مشخص شده به پایان برسانید. پیشنهاد ما به شما این است که عجله نکنید زیرا بخش های آزمون دولینگو سریع  و پشت سر هم ظاهر می شوند. اگر بخشی را زودتر به اتمام رساندید بهتر است در این 5 یا 10 ثانیه نفسی تازه کنید و برای بخش های بعد آماده شوید.

باور اشتباه 6: سریع صحبت کردن در بخش گفتاری نمره شما را بالاتر می برد.

دقیقا اینگونه نیست. البته که سرعت و روانی گفتار به هم مربوط هستند. نباید خیلی آرام صحبت کنید در غیر اینصورت نمره روانی گفتار شما را تحت تاثیر قرار می دهد. با این وجود، اگر خودتان را مجبور کنید که سریع تر از حالت معمولی صحبت کنید، ممکن است موجب کم شدن نمره تان شوید چرا که میخواهید بسیار سریع صحبت کنید و این موضوع ممکن است روی تلفط صحیح، دستور زبان و واژگان تاثیر منفی بگذارد. در عوض، پیشنهاد ما این است که با هر سرعتی که راحتید صحبت کنید و آن را ثابت و روان نگه دارید. صحبت کردن با سرعت مناسب به شما بیشتر از زمانی که سعی دارید تند صحبت کنید کمک می کند.

باور اشتباه 7: هرگز نباید در بخش نوشتاری و گفتاری از واژگان تکراری استفاده کنید.

این باور بسیار رایجی است و می دانیم که چرا بعضی از زبان آموزان اینگونه تصور می کنند. بسیاری از آزمون های تعیین سطح زبان از زبان آموزان می خواهند که دامنه لغات خود را به رخ بکشند. این موضوع  به معنی آن است که آزمون ها از شما می خواهند که دامنه لغات خود را به نمایش بگذارید و تا جایی که می توانید از کلمات مختلف استفاده کنید، باید سعی کنید از مترادف ها و کلمات مرجع به جای تکرار دوباره و دوباره ی یک کلمه استفاده کنید. با این حال، گاهی این کار ممکن نیست؛ زمانی که امکان استفاده از لغات دیگر را ندارید، تکرار کلمه چیزی از نمره شما کم نمی کند. بیش از حد نگران این مسئله نباشید اما همیشه به خاطر داشته باشید که اگر مترادف کلمه را می دانید سعی کنید از آن نیز استفاده کنید.

باور اشتباه 8: هر جمله ای که می نویسید باید پیچیده باشد.

دقیقا اینگونه نیست. البته که هنگام نوشتن می توانید تعدادی جمله ساده نیز استفاده کنید؛ با این وجود، هر جا که امکان داشت، مهارت انگلیسی خود را با استفاده از ساختارهای پیچیده نشان دهید. جملات پیچیده شامل جملات مرکب، عبارات ربط، جملات آرزویی، جملات شرطی و غیره می باشد. با این حال، اگر هر جمله نوشته شما یک جمله پیچیده باشد به نظر غیر طبیعی می آید، بنابراین بهتر است سعی کنید جملات ساده را با جملات پیچیده ترکیب کنید. پاسخ ساده به این باور غلط این است که لازم نیست تمام جملات پیچیده باشند.

باور اشتباه 9: استفاده از دکمه بازگشت  در نمره املا تاثیر منفی دارد.

این باور یکی از باورهایی است که از یکی زبان آموزان شنیده ایم. زبان آموز می گفت وقتی که از دکمه بازگشت (Backspace)، استفاده می کنیم یعنی یک کلمه را حذف کرده ایم و این منجر به از دست دادن نمره املا (Spelling)، می شود چون کامپیوتر فکر می کند که شما یک کلمه را اشتباه تایپ کردید و می خواهید آن را عوض کنید پس از شما نمره کم می کند. این باور واقعا غلط است! تنها زمانی به شما نمره داده می شود که دکمه بعدی (NEXT) را بزنید و به سوال بعد بروید. قبل از رفتن به صفحه ی بعد هر چقدر که می خواهید می توانید تغییرات ایجاد کنید و هیچ نمره منفی نمیگیرید.

باور اشتباه 10: در بخش املا (Dictation Task)، علامتگذاری صحیح اهمیتی ندارد.

این موضوع را در یکی از سایت ها دیدیم و نویسنده سعی داشت تا به زبان آموزان گوشزد کند که به جای تمرکز بر علامتگذاری صحیح، بهتر است سعی کنند هر چیزی را که می شنوند بنویسند. در حالی که این مسئله ممکن است درست باشد، علامتگذاری صحیح همچنان اهمیت دارد. پس همیشه به خاطر داشته باشید که اولین کلمه را با حرف بزرگ شروع کنید و در پایان جمله نقطه بگذارید و در زمان مناسب از کاما استفاده کنید. اگر می خواهید نمره بالایی در بخش املا کسب کنید باید به خوبی علامتگذاری را رعایت کنید.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *