انگیزه نامه که گاهی به آن انگیزه نامه شخصی نیز میگویند، بخش اساسی اپلیکیشن های پی اچ دی می باشد. کاربرد آن مشابه کاور لتر است که باید در آن گیرنده نامه را (که در این مورد کمیته گزینش است)، متقاعد کنید که شما ویژگی ها، انگیزه و اهداف حرفه ای مورد نظر آن ها را دارید تا به عنوان یک دانشجو، تحصیلات تکمیلی خود را در برنامه تحقیقاتی آن ها دنبال کنید. از نکات زیر برای نگارش انگیزه نامه شخصی خود استفاده کنید تا خود را از دیگران متمایز سازید.

انگیزه نامه خود را شخصی سازی کنید

اولین و مهمترین نکته در انگیزه نامه، اختصاصی سازی آن است. شخصی سازی انگیزه نامه برای هر دانشگاه، برنامه پژوهشی یا پروژه ای که برای آن تقاضا می دهید امری واجب و ضروری است. لازم نیست برای هر انگیزه نامه از صفر شروع کنید، اما باید مطمئن شوید که بخش اعظمی از مدارک، مخصوص همان دانشگاه است. انگیزه نامه شما باید به کمیته گزینش نشان دهد که چرا شما با وجود برنامه های پژوهشی دیگر، این برنامه پژوهشی را انتخاب کرده اید.

شایستگی های خود را نشان دهید

دلیل استحقاقتان را برای این برنامه تحقیقاتی بیان کنید. خلاصه ای از پیشینه ی حرفه ای خود در دوره لیسانس و فوق لیسانس (در صورت نیاز) ارائه دهید. درباره پروژه های تحقیقاتی، پایان نامه و مقالات استخراج شده از آن توضیح دهید. هر فعالیت تحقیقی خارج از برنامه درسی و مرتبط که در آن شرکت کرده اید را نیز ذکر کنید. اگر پیشنیازهای خاصی برای این برنامه پژوهشی از قبیل مهارت زبان خارجی، یا دروس پیشنیاز درخواست شده، باید در انگیزه نامه خود توضیح دهید و بگویید که چگونه این پیشنیازها را تکمیل خواهید کرد.

علایق خود را بیان کنید

علایق پژوهشی باید بخش اعظم انگیزه نامه شخصی شما را تشکیل دهد. موضوع مورد نظر خود را با استفاده از یک پیش زمینه، شرح مسئله یا طرح سوال، نشان دهید. درباره چیزهایی که الهام بخش شما درباره این موضوع هستند، چگونگی تاثیر آن در این رشته، و شرایط علمی کنونی، نیز توضیح دهید.

تناسب و تعلق خود را به دانشگاه نشان دهید

شما باید ارتباط علایق پژوهشی با موسسه آموزشی که متقاضی آن هستید را نشان دهید. باید نام پروفسوری را که زمینه علاقه مشترکی با شما دارد و شما تمایل به همکاری با او دارید را ذکر کنید و از نمونه های خاصی از مقالات او، برای توضیح علت علاقه خود استفاده کنید. به طور واضح توضیح دهید که این موسسه آموزشی چگونه به شما در رسیدن به اهداف مورد علاقه پژوهشی خود کمک میکند. آیا موسسه آموزشی مورد نظر برای داشتن یک رویکرد خاص یا به دلیل این که مرکز فعالیت یک حیطه علمی خاص است، زبانزد است؟ آیا آن ها دسترسی ویژه ای به منابعی دارند که به شما کمک خواهد کرد؟ این پاراگراف باید به طور اختصاصی برای همان موسسه آموزشی که برای آن تقاضا می دهید نوشته شود.

مختصر صحبت کنید

انگیزه نامه شخصی نباید بیشتر از یک تا دو صفحه باشد مگر اینکه تعداد کلمات بیشتری از شما خواسته شود. طوری بنویسید که هر کلمه تاثیرگذار باشد.

داستان زندگی خود را تعریف نکنید

در انگیزه نامه و نوشته های این چنینی، از نوشتن داستان زندگی به طور افراطی خودداری کنید. فضای خود را برای گفتن این که چرا همیشه دوست داشتید یک فیزیکدان شوید یا لحظه ای که جرقه ی اشتیاق شما به تاریخ زده شد، هدر ندهید. آن ها خودشان می دانند که شما به این مبحث علاقه مند هستید_ اگر علاقه نداشتید برای مقطع پی اچ دی درخواست نمی دادید! در حالی که موفقیت هایی  که در گذشته داشتید شما را برای این برنامه پژوهشی در مقطع PhD  آماده کرده است، انگیزه نامه باید بر آینده شما به عنوان یک پژوهشگر متمرکز باشد.

فیدبک بگیرید

هنگامی که پیش نویس مطلوب خود را نوشتید، از یکی از پروفسورهای رشته خود  که شما و همچنین علاقمندی های شما را می شناسد، بخواهید که آن را بررسی کند. این کار به شما کمک می کند تا انگیزه نامه شما از نگاه کسی که تجربه ای مانند کمیته گزینش دارد، بررسی شود.

نوشته خود را مجددا بخوانید

این بخش، گام نهایی هر اپلیکیشنی است. انگیزه نامه خود را چندین بار از اول بخوانید تا مطمئن شوید که هیچ اشتباه تایپی یا گرامری ندارد. تشخیص اشتباهات از روی مانیتور دشوار است، پس آن را پرینت کنید و آن را از ابتدا بخوانید. مطمئن شوید که نام و اسامی مقالات آن ها را به درستی نوشته اید. اگر در دستور زبان استعداد ندارید (حتی اگر هم دارید)، ایده ی خوبی است که آن را شخص دیگری هم تصحیح کند.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *